Beställningsuppdrag

Pia och HGs bröllop


Att få förtroendet att skapa till någons bröllop är fint. Att dessutom få fler uppdrag till ett och samma bröllop är otroligt roligt.


Pia och HG gav mig uppdraget att skapa deras vigselringar, binda brudbuketten och att göra armband med en symbol de valt.. Hela bröllopet förevigades av Madeleine Forsgren - fotografen som fångar ljuset och känslan..

Foto - Madeleine Forsgren PhotographyBeställningsuppdrag

 

Vissa modeller utformar jag helt och hållet från grunden. Ibland kan jag få en färdig bas att jobba utifrån och det händer även att jag får en påse med delar av ett smycke som gått sönder......

 

När jag får sådana beställningsuppdrag brukar jag börja med att ta fram smyckesdelarna, låter dem ligga framför mig en stund och sedan tänker jag på personen som ska ha smycket.


Vilken person är det?

Vilken stil passar?

Vilken känsla ska förmedlas?


Ibland kan det komma en tanke och idé direkt, men det händer också att jag får gå ifrån en stund och göra något annat. Låta det ligga där och mogna till.

 

Känslan att sedan fritt kunna skapa något nytt utifrån materialet som finns, att kanske lägga till några nya delar och sedan göra ett helt nytt smycke - det är lycka!


Jag skriver även ner och berättar lite om utformningen, hur jag valt att designa smycket och varför. Ett mycket personligt smycke som formgetts utifrån min tolkning av känslan.

Vackra tankar ger en vacker själ

Copyright © All Rights Reserved